• +36 24 490 094
  • korte@korte.hu

BEMUTATKOZÁS

A KÖRTE Környezettechnika Zrt. a magyarországi ipari környezetvédelem – ezen belül az ipari szennyvízkezelés – egyik meghatározó szereplője.

Tevékenységünk:

A KÖRTE Környezettechnika Zrt. fő tevékenységi körébe ipari szennyvíztisztító és szennyvíziszap kezelő rendszerek tervezése és létesítése, régi ipari szennyvíztisztító üzemek felújítása, a hatékonyságuk fokozása, kapacitásuk növelése, a szennyvíztisztításhoz kapcsolódó gépek és berendezések gyártása, fejlesztése, szennyvízkezelő vegyszer típusok kifejlesztése és gyártása, vízjogi engedélyek megszerzéséhez szükséges dokumentáció összeállítása, kutatási és fejlesztési munkák tartoznak.

Az elmúlt időszakban az ipari szennyvíztisztítás területein megépített és részben saját üzemeltetésben működtetett több mint 100 nagyobb üzem tapasztalatai a rutin megoldások mellett lehetővé tették, hogy a KÖRTE Környezettechnika Zrt. sorozatban tudjon – többnyire saját fejlesztésű technológián alapuló – sikeres megoldásokkal szolgálni számos, korábban „megoldhatatlannak” vélt környezetvédelmi problémára, szennyvíztisztítási feladatra.
A cég referenciái között olyan iparágak szerepelnek, mint: az autóipar, közlekedés, textilipar, élelmiszeripar, vegyipar, petrolkémia, gyógyszeripar, üvegipar, fémipar, elektronikai ipar, festékipar. Referenciáink közé tartozik többek között Magyarország eddig kivitelezett legnagyobb teljesítményű ipari szennyvíztisztító üzemének tervezése, építése és üzemeletetése saját állományban lévő munkaerővel.
A KÖRTE Környezettechnika Zrt. rendelkezik azokkal a feltételekkel, hogy gyakorlatilag bármilyen eredetű és mennyiségű szennyvíz vizsgálatát saját laboratóriumában elvégezve kiválassza a megfelelő technológiát, vagy akár testre-szabott technológiai megoldást dolgozzon ki, megtervezze, engedélyeztesse, megépítse, és igény szerint üzemeltesse az ipari szennyvíztisztító rendszert.

A CÉG TÖRTÉNETE

A társaság gyökerei 1984-ig nyúlnak vissza, amikor is az első társas magánvállalkozások egyikeként megalakult a CHEMITECH Kémia-technológiai Gmk. Ez a kisvállalkozás tehergépkocsikra telepített iszapvíztelenítő berendezésekkel nyújtott szolgáltatásokat az akkoriban még meglehetősen fejletlen környezetvédelmi háttérrel rendelkező iparvállalatok részére.

Cégünk tevékenysége kapcsán egyre több megoldandó feladattal került kapcsolatba az ipari szennyvíztisztítás berkeiben. A megrendelők igényeinek eleget téve és egyúttal felismerve a távlati lehetőségeket is, egyre szélesedett a szolgáltatási kör: a berendezések gyártása és a technológiai víz- és ipari szennyvíztisztítás technológiáinak fejlesztése mellett megjelent a szennyvízkezelő vegyszer gyártás és forgalmazás. A mobil iszapvíztelenítő rendszerek jó alapot biztosítottak a környezeti kárelhárítás piacára való belépéshez.

A cég az eltelt két évtized során több átalakulást ért meg, amelyek során változott a neve, társasági formája és részben tulajdonosi szerkezete.

A 90-es évek végén, illetve az ezredfordulót követően, jelentős fejlődés és ezzel egyidejűleg növekedés jellemezte a KÖRTE életét. A tevékenység diverzifikálása érdekében fuzionált egy új típusú biológiai szennyvíztisztítási eljárás („élőgépek”) magyarországi képviselőjével, és létrejött a KÖRTE-ORGANICA Rt.

2004-ben ismét szervezeti átalakulás történt: az ORGANICA Rt. kiválását követően a KÖRTE Környezettechnika Zrt. önállóan folytatta tevékenységét.

2010-2012 között a vállalat tulajdonosi szerkezete átalakult, ezt követően a Körte Környezettechnika Zrt. részvényeinek meghatározó többsége ismét az alapító Sánta István tulajdonába került.

A Körte Környezettechnika Zrt. – az 1984-ben alapított Chemitech Gmk. egyedüli jogutódjaként – változatlanul folytatja tevékenységét.

MI A KÜLÖNBSÉG A KÖRTE KÖRNYEZETTECHNIKA ZRT. ÉS KFT. KÖZÖTT?

KÖRTE Környezettechnika Zrt.
Az 1984-ben elkezdett tevékenység jogutódja.
Referenciák 
Körte Környezettechnika Kft.
Időközben a KÖRTE Környezettechnika Zrt. néhány régi dolgozója a hasonló tevékenységet folytató, névrokon Körte Környezettechnika Kft-ben folytatta tevékenységét.
TÖLTSE LE A MEGOLDÁSAINK ÉS SZOLGÁLTATÁSAINK KOMPLETT KATALÓGUSÁT
Letöltés