• +36 24 490 094
  • korte@korte.hu

BEMUTATKOZÁS

A KÖRTE Környezettechnika Zrt. a magyarországi ipari környezetvédelem – ezen belül az ipari szennyvízkezelés – egyik meghatározó szereplője.

Tevékenységünk:

A KÖRTE Környezettechnika Zrt. fő tevékenységi körébe ipari szennyvíztisztító és szennyvíziszap kezelő rendszerek tervezése és létesítése, régi ipari szennyvíztisztító üzemek felújítása, a hatékonyságuk fokozása, kapacitásuk növelése, a szennyvíztisztításhoz kapcsolódó gépek és berendezések gyártása, fejlesztése, szennyvízkezelő vegyszer típusok kifejlesztése és gyártása, vízjogi engedélyek megszerzéséhez szükséges dokumentáció összeállítása, kutatási és fejlesztési munkák tartoznak.

unspecified-13s

Az elmúlt időszakban az ipari szennyvíztisztítás területein megépített és részben saját üzemeltetésben működtetett több mint 100 nagyobb üzem tapasztalatai a rutin megoldások mellett lehetővé tették, hogy a KÖRTE Környezettechnika Zrt. sorozatban tudjon – többnyire saját fejlesztésű technológián alapuló – sikeres megoldásokkal szolgálni számos, korábban „megoldhatatlannak” vélt környezetvédelmi problémára, szennyvíztisztítási feladatra.
A cég referenciái között olyan iparágak szerepelnek, mint: az autóipar, közlekedés, textilipar, élelmiszeripar, vegyipar, petrolkémia, gyógyszeripar, üvegipar, fémipar, elektronikai ipar, festékipar. Referenciáink közé tartozik többek között Magyarország eddig kivitelezett legnagyobb teljesítményű ipari szennyvíztisztító üzemének tervezése, építése és üzemeletetése saját állományban lévő munkaerővel.
A KÖRTE Környezettechnika Zrt. rendelkezik azokkal a feltételekkel, hogy gyakorlatilag bármilyen eredetű és mennyiségű szennyvíz vizsgálatát saját laboratóriumában elvégezve kiválassza a megfelelő technológiát, vagy akár testre-szabott technológiai megoldást dolgozzon ki, megtervezze, engedélyeztesse, megépítse, és igény szerint üzemeltesse az ipari szennyvíztisztító rendszert.

A CÉG TÖRTÉNETE

A társaság gyökerei 1984-ig nyúlnak vissza, amikor is az első társas magánvállalkozások egyikeként megalakult a CHEMITECH Kémia-technológiai Gmk. Ez a kisvállalkozás tehergépkocsikra telepített iszapvíztelenítő berendezésekkel nyújtott szolgáltatásokat az akkoriban még meglehetősen fejletlen környezetvédelmi háttérrel rendelkező iparvállalatok részére.

Cégünk tevékenysége kapcsán egyre több megoldandó feladattal került kapcsolatba az ipari szennyvíztisztítás berkeiben. A megrendelők igényeinek eleget téve és egyúttal felismerve a távlati lehetőségeket is, egyre szélesedett a szolgáltatási kör: a berendezések gyártása és a technológiai víz- és ipari szennyvíztisztítás technológiáinak fejlesztése mellett megjelent a szennyvízkezelő vegyszer gyártás és forgalmazás. A mobil iszapvíztelenítő rendszerek jó alapot biztosítottak a környezeti kárelhárítás piacára való belépéshez.

A cég az eltelt két évtized során több átalakulást ért meg, amelyek során változott a neve, társasági formája és részben tulajdonosi szerkezete.

A 90-es évek végén, illetve az ezredfordulót követően, jelentős fejlődés és ezzel egyidejűleg növekedés jellemezte a KÖRTE életét. A tevékenység diverzifikálása érdekében fuzionált egy új típusú biológiai szennyvíztisztítási eljárás („élőgépek”) magyarországi képviselőjével, és létrejött a KÖRTE-ORGANICA Rt.

2004-ben ismét szervezeti átalakulás történt: az ORGANICA Rt. kiválását követően a KÖRTE Környezettechnika Zrt. önállóan folytatta tevékenységét.

2010-2012 között a vállalat tulajdonosi szerkezete átalakult, ezt követően a Körte Környezettechnika Zrt. részvényeinek meghatározó többsége ismét az alapító Sánta István tulajdonába került.

A Körte Környezettechnika Zrt. – az 1984-ben alapított Chemitech Gmk. egyedüli jogutódjaként – változatlanul folytatja tevékenységét.

MI A KÜLÖNBSÉG A KÖRTE KÖRNYEZETTECHNIKA ZRT. ÉS KFT. KÖZÖTT?

KÖRTE Környezettechnika Zrt.
Az 1984-ben elkezdett tevékenység jogutódja.
Referenciák 
Körte Környezettechnika Kft.
Időközben a KÖRTE Környezettechnika Zrt. néhány régi dolgozója a hasonló tevékenységet folytató, névrokon Körte Környezettechnika Kft-ben folytatta tevékenységét.
TÖLTSE LE A MEGOLDÁSAINK ÉS SZOLGÁLTATÁSAINK KOMPLETT KATALÓGUSÁT
Letöltés